6.4.2014

Astetta arvokkaammat alushousut

Ajattelin eilen, että näin vapaapäivän kunniaksi olis kiva tehdä jotain kässähommia. Oliskohan mulla jotain keskeneräistä jossain? Ai niin, ne pikkhousut on vielä tekemättä! Äkkiäkös mä ne pyöräytän...

Noh, en pyöräyttänyt. Mulla meni näiden tekemiseen neljä tuntia. Katoppa mitä sain aikaan:

---

Tästä lähdettiin. Merletosta joustavat pitsinauhat yhteensä 6 euroa + pala vanhasta trikoopaidasta + vähän joustavaa pitsikangasta Eurokankaasta. Viimeinen jäi multa yli rintsikkaprojektista ja tuon palan hinta on varmaan max 50snt.

---
 Piirsin kaavat omista VS:n alkkareista. Nää oli malliltaan tosi simppelit! Leikkasin joustavasta pitsikankaasta haarakappaleen ja vanhasta trikoosta haarakappaleen keskiosan.


---
 Kiinnitin trikookappaleen ja pitsin toisiinsa ja ompelin yhteen.
---
 Leikkasin kapeamman pitsinauhan vielä kapeammaksi, jotta sain siitä sopivan levyistä haarakappaleen reunoihin. Kiinnitin reunapitsin haarakappaleen oikealle puolelle ja ompelin kiinni joustavalla siksakilla.

---
 Mittasin mallipikkuhousuista vyötärönauhan ympäryksen ja ompelin vastaavan levestä pitsinauhasta. Tässä mallissa on saumat edessä ja takana. Sitten alkoi alamäki... Kiinnitin vyötärökappaleen ja haarakappaleen toisiinsa edestä ja ompelin kappaleet kiinni toisiinsa joustotikillä muutamaan kertaan. Tässä vaiheessa huomasin, että olin kiinnittänyt kappaleet toisiinsa väärin päin: vyötärökappaleen saumat oli oikealla puolella. Musta ohut pitsikangas ja joustopitsi ovat niin ohuita, että samanvärinen jousto-ommel hukkuu kankaaseen ja purkaminen on lähes mahdotonta kankaan repeytyessä. Ei auttanut kuin keksiä joku muu ratkaisu.
---
 Ompelin siis pikkuhousujen etusauman kohdalle "koristepalkin" harmaasta satiininauhasta, jota käytin rintsikoissa. Ovat "samaa sarjaa" nyt, eikö? Tämän kohdan tein useampaan kertaan, sillä palkin kohdistaminen juuri kappaleen keskelle oli todella vaikeaa! Harsiminen oli ihan must, mutta sekin oli tosi hankalaa.
---
 Lopuksi kiinnitin haarakappaleen toisen pään vyötärökappaleen takasaumaan. Vihdoin valmista! Tässä kuva pikkuhousuista takaa:

---
Ja tässä valmis alusvaatesetti:


---
Kannattiko tehdä itse?
Materiaalit pikkuhousuihin maksoivat yhteensä n. 7e lankoineen.
Työn hinta olisi kympin tuntipalkalla 40e
Pikkuhousujen kokonaishinta olisi siis 47e, mikä on ihan jäätävän paljon!

Toki toisen kerran näitä tekiessäni olisin paljon viisaampi ja selviäisin hommasta varmaan tunnissa. Silti nämä maksaisivat sen 17e, jolla hinnalla kaupastakin saa jo vaikka miten kivoja pikkuhousuja. Taitaapi siis olla, että nämä jäävät ensimmäisiksi ja viimeisiksi diy-pikkareikseni. :) Tämäkin projekti oli kuitenkin varsin opettavainen ja opetti taas arvostamaan näinkin pientä vaatekappaletta paljon enemmän.

1 kommentti:

  1. Tämä on mielenkiintoinen blogi. Tosi kauniita alusvaatteita teitte.
    Pitsi on niin ihana.

    VastaaPoista