20.3.2014

Bralettesit kaavojen avulla

Noniin! Täälläkin valmistui kahdet Bralettesit (vapaasti taivutettuna noin...), mutta hieman eri tyylillä kuin Katrilla tuossa alla :)  Täytyy myöntää, että näiden ompelua on vaikea lopettaa, kun kerran on aloittanut!

Alla siis ohjeet kaavojen avulla tehtäviin pitsisiin rintsikoihin. Itse olen testannut ainoastaan kaavan B-kokoa ja siitä olen sitten kuositellut muut koot, joten ne saattavat olla väärän mallisia yms. Eli tavallaan kaava on OneSize, vaikka kaikki eri kokoisia ollaankin. Mutta rohkeasti vaan itsekin kaavaa muokkaamaan itselle sopivaksi. Jos on epävarma omista kuosittelutaidoistaan, niin kannattaa tehdä koeversioita jostain halvasta, ohuesta ja joustavasta kankaasta. Piheydessäni ostin halvempaa joustamatonta pitsinauhaa. Kyllä homma silläkin onnistuu, mutta voin lämpimästi suositella kaikille joustopitsiä. Näin rintsikoista tulee istuvammat.

One Size Fits All?


Mitä tarvitset?
  • Kaavat
  • 6-10 cm levyistä joustavaa pitsiä (6 cm leveästä pitsistä saa A-koon rintsikat ja 7 cm leveästä jo B-koon)
  • Hakaset rintsikoiden takakiinnitystä varten (esim. vanhojen bikinien muovinen kiinnitysjuttu käy vallan hyvin)
  • Olkaimien kiristämiseen tarvittavat säätölenkit, 2 kpl
  • Olkainten kiinnitykseen tarvittavat renkaat, 2kpl
  • Nauhaa olkaimiin ja ympärysnauhaan (esim. satiinivinonauhaa)
Huomioita:
  • Vaihda ompelukoneeseen terävä ja mahdollisimman ohut neula
  • Kaavat ja ohjeet eivät ole täydellisiä, joudut varmasti myös soveltamaan
Miten teen?
  1. Asettele kaavat kaksikertaiselle pitsille, näin saat samalla kertaa molemmat kupit. Muista lisätä leikatessa 1 cm saumanvarat kaikkialle muualle, paitsi pitsin reunaan, johon ei tule ommeltakaan.
  2. Neulaa kaarevat sivut yhteen oikeat puolet vastakkain ja ompele ne yhteen. Itse käytin tavallista suoraa ommelta, koska koneessani ei ole joustotikkiä. Myös kapea siksak-ommel käy, mutta lopputuloksesta ei tule välttämättä niin siistiä. Huolittele siksakilla, jos kangas on purkautuvaa. Leikkaa ylimääräinen saumavara pois ja tee saumaan päälliommel.
  3. Mittaa rintojen alapuolinen ympärysmitta ja lisää siihen 5 cm hakasten kiinnitysvaraa. Leikkaan sen mittainen pätäkä vinonauhaa.
  4. Mittaa rintsikoiden olkaimen pituus ja lisää siihen 10 cm säätövaraa. Leikkaa kaksi olkainta. Tarvitset myös n. 5 cm pituiset pätkät olkainnauhaa niiden kiinnitystä varten.
  5. Ompele olkaimia varten leikattu vinonauha ja 5 cm: pätkät kaksinkerroin.
  6. Ompele säätölenkit kuvan mallin mukaan.



 7. Pujota rengas olkaimeen ja pujota pää säätöremmin läpi.




8. Renkaan ympärille ommellaan kaksinkerroin 5 cm:n pätkä olkainta.





9. Neulaa kupit ja olkainten takakiinnitys kiinni vinonauhaan samalla kun käännät sen kaksinkerroin. Ompele sitten koko ympärys.



10. Ompele myös takahakaset niin, että rinnanympäys tulee oikea mittaiseksi.

11. Viimeiseksi ompele olkainten etukiinnitys kiinni kuppien yläosaan.

JA

Valmista tuli!


Tässä vielä kuva edellisestäkin postauksesta tutun mallimme päällä.

Harmaat bralette
Samalla tyylillä, mutta vähän eri materiaalista valmistui myös valkoinen bralette, joka oli edellisessä postauksessani vielä keskeneräinen.

Valkoinen bralette



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti