10.3.2014

Materiaalien hankintaa


Niin kuin kaikki muutkin hyvät käsityöprojektit, myös tämä projekti alkoi materiaalien hankkimisella ja hypistelyllä. Itse ainakin vietin reilun tunnin Tampereen Koskikeskuksen Merletossa hypistellen pitsejä. Niitä löytyikin ilahduttavan paljon! Oli leveää ja kapeaa nauhaa, joustavaa ja joustamatonta. Värejäkin löytyi, vaikkakaan ei ihan minun makuuni tarpeeksi.

"Perusraaka-aineina" näihin ihanuus-alusvaatteisiin käytämme leveää, noin 10 cm levyistä ja mielellään joustavaa pitsiä. Näin alusvaatteiden reunaan saadaan kaunis reuna pitsin reunasta, ilman erillistä huolittelua. Osa käyttämistämme kaavoista on tehty ajatellen, että materiaalina käytetään juurikin tätä joustavaa pitsinauhaa. Näin hukkaan menee mahdollisimman vähän kangasta ja reunoista tulee kauniit. 
Merletossa joustavien pitsien hinnat vaihtelevat 8-20e/m välillä. Myös netistä tilaamalla löytyi muutama paikka, joissa pitsi oli suhteellisen edullista. Esimerkiksi alla oleva pitsi maksaa 6,90 e/metri. 
Linkki kaupan sivuille: http://www.minnamarja.fi/testdrive/index.php?r=products/view&id=705



Osa tulevista alusvaatteista valmistetaan myös ihan pakkatavarana ostetusta joustavasta pitsisestä kankaasta. Eurokangas myy joustavaa pitsiä pakalta 5,90e/m, joten pienen pienet alusvaatteet tulevat näin suhteellisen edullisiksi. Toki reunan huolittelu vaatii erillisen nauhan tai pitsin, että siitä saa kauniin ja siistin näköisen. Joustavaa pitsikangasta saa myös Pohjanmaalta Keskiseltä, hinnasta ja valikoimasta minulle ei tosin vielä ole sen enempää tietoa.

Pitsien lisäksi tarvitaan myös ritsikoiden hakasia ja kiristys-juttuja, joita saa ainakin valmiina pakettina, myöskin Merletosta. Hyödyllisiä ovat myös erilaiset ohuet pitsinauhat reunoihin ja vahvemmat nauhat rintsikoiden alareunaan. Jos alusvaatteista haluaa peittävimpiä, kannattaa varata ompeluun haluamansa sävyistä trikoota tai muuta joustavaa kangasta. 

P.S Suosittelen myös kierrätysmateriaalien kokeilua. Muun muassa vanhoista pistiverhoista saa oikeen kätevät ritsikat, niin kuin alla olevassa kuvassa on valmistumassa. :) Ja vanhoista trikoopaidoista yms. vanhoista vaatteista saa kangasta esimerkiksi housujen haaraosaan...


P.P.S Tässä vielä aikaisempaa ideointia Prezi-muodossa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti